Ondergrondse propaangastank Amico

Amico 1.750 en Amico 3.000, de dubbelwandige propaangastanks, zijn ontworpen voor:

De Amico 1.750 en Amico 3.000, met een respectievelijk inhoudvermogen van 1.750 liter en 3.000 liter, zijn de ideale oplossingen voor bij huishoudelijke toepassingen met name verwarming.

Eurogas Amico ondergrondse tank

Superveilig!

Ondergronds: Een ondergrondse dubbelwandige Amico heeft als voordeel dat hij onzichtbaar is en hierdoor gemakkelijk te integreren in uw tuin. Bovendien kan er bij omgevingsbrand geen opwarming van de tank gebeuren.

Dubbelwandig: De Eurogas AMICO-tanks zijn uitgerust met een dubbele wand uit kunststof die als een hermetisch cocon de gastank beschermt tegen externe aantasting door corrosie, zwerfstromen, de inwerking van chemische stoffen en micro-organismen. Dankzij deze dubbele wand is er geen kathodische bescherming meer nodig, wat een jaarlijkse keuring uitspaart, alsook de tienjaarlijkse vernieuwing van deze kathodische bescherming.

Inspectie: Deze extra wand laat toe om op een eenvoudige wijze de tankwand te inspecteren door middel van een camerasonde. Eventuele gaslekken kunnen zich nooit in de bodem verspreiden en worden snel opgespoord. Ook roestvorming of water worden meteen ontdekt.

Afmetingen van de tank en inplantingsvoorschriften

Het plaatsen van een AMICO 1.750 of AMICO 3.000 tank is zeer eenvoudig. Een handleiding is voorzien bij de levering van de tank.

Veiligheidsvoorschriften

  • De onmiddellijke omgeving van de tank moet vrij en toegankelijk blijven
  • Rijden of stilstaan bovenop de tank is niet toegestaan
  • Er mogen geen constructies geplaatst worden bovenop de tank

Afstanden

  • Minimumafstand dient 2,5 meter te zijn tussen de rand van de tank, elke opening van een woning en de perceelsgrenzen
  • Minimumafstand dient 5 meter te zijn tussen de kleppen van de tank en elke opening van een woning
  • Minimumafstand dient 3 meter te zijn tussen de kleppen van de tank en de perceelsgrenzen, de rioleringsputten en brandbare stoffen (zoals droog hout)
  • > als er een gasdichte wand staat op de scheidingslijn staat van tenminste 2,5 m hoogte mag de afstand ingekort worden tot 1 meter

 

Afstandspeilmeter

Telemetrie
De inhoud van uw tank kan u binnenshuis aflezen met deze elektronische afstandspeilmeter.

 

Download brochure